Wesunda Dressage Oy

Wesunda Dressage Oy on vuonna 2022 perustettu yhtiö, jonka toiminta perustuu Hattulassa sijaitsevan uuden kouluratsastuksen kilpa- ja valmennustallikeskuksen toimintaan.

 

Toiminnan ytimessä on kilpa- ja ratsastustallin palvelut 

● hevosten kuntoutus-, huolto- ja hoitopalvelut 

● hevosurheiluun liittyvä valmennus-, koulutus- ja kilpailutoiminta ja niihin liittyvät yleisöpalvelutilaisuudet

 ● hevosurheilutapahtumien ja ratsastuskilpailuiden edistämiseen ja tuottamiseen liittyvä toiminta 

● hevostarvikkeiden- ja rehujen myyntitoiminta

 ● hevosten kasvatustoiminta

 

Toiminnallamme haluamme vahvistaa ja kehittää upeaa lajiamme Wesundan arvoja kunnioittaen. Tavoitteen saavuttamiseksi Wesundan alueelle rakennetaan parhaat mahdolliset puitteet, jotka yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa takaavat hevosten hyvinvoinnin, asiakkaiden viihtyvyyden ja toiminnan ympäristöystävällisyyden. Me tuemme jokaista asiakastamme hänen matkallaan kohti unelmaansa yhdessä parhaan ystävänsä, hevosen kanssa.

 

Wesundan tarina

Lapsuuden unelma toteutuu

Kaivoin esiin yläasteaikaisen äidinkielen kirjoitelmani. Aihe, josta kirjoitin noin 30 vuotta sitten, oli hämmästyttävän lähellä sitä, mitä tuleva Wesunda Dressage ja sen toiminta tulee olemaan. Ajatus isommasta hevoskeskuksesta syttyi jo lapsena. Päätös unelman suunnittelun aloittamisesta sai alkunsa kuitenkin vasta vuonna 2016 eräältä Hollannin hevosmatkalta, jossa inspiroidun tulevan hankkeen syövereihin; millainen voisi olla suomalainen 2030-luvun kouluratsastuskeskus. Siitä alkoi unelman yksityiskohtien hiominen kohti lopullista muotoaan ja toiminta-ajatustaan. Juuri sitä, mitä parhaillaan Wesunda tulee olemaan, kertoo perustaja Heidi Taipale.

Historiaa vaalien nykyajan toimintaympäristössä

Wesunda Dressage tuo hevoselämän takaisin kulttuurihistoriallisiin maisemiin Hattulan Vesuntaan. Alueella on ollut hevosia kautta sen historian ajan ja alueen nimikin kartassa on hevoshaka. Wesunda Dressage haluaa vaalia alueen perinnettä. Tuleva keskus ja sen toiminta on juuri sitä parhaimmillaan. Arkkitehtuurissa on kiinnitetty huomioita rakennusten tyyliin, ulkoasuun ja materiaalivalintoihin, jotta alueen arvokkuus ja sen historia nousisi hevosten myötä esiin ympäristöä kunnioittaen. Mainittakoon, että Wesundan nimi juontaa juurensa 1300-1400-luvuille, jolloin Vesunnan kartanosta käytettiin nimiä Wesundia ja Vesunda.

Meidän arvot

Wesundan henki lähtee arvoista – Haluamme luoda tavoitteellisille kouluratsastajille edellytykset toimia ammattimaisessa ja vastuullisessa yhteisössä. Tämän mission toteuttamiseksi olemme sitoutuneet neljään perusarvoon, jotka määrittävät toimintaamme.

Tavoitteellisuus

Toimintamme ydin on tavoitteellinen kouluratsastus ja hevosen management. Se pitää sisällään ratsukon tavoitteiden ja koulutustason ylläpitämisen tukemisen ja näiden kehittämisen.

Ammattimaisuus

Tarjoamme ammattitasoiset puitteet ja toimintaympäristön kouluratsastuksen harrastamiseen.

Hyvinvointi

Wesunda Dressage on syntynyt rakkaudesta kouluratsastukseen, ja haluamme levittää tätä tunnetta luomalla hyvinvointia kaikille, joita toimintamme koskettaa.

Avoimuus

Haluamme olla paikka, jossa voi elää ja hengittää kouluratsastusta, paikka jossa avoimuuden kulttuuri, toisten suorituksista oppiminen, kannustaminen ja iloitseminen vievät sekä yksilöitä että koko Suomen kouluratsastusta eteenpäin.

Vastuullisuus

Wesund Dressagen toiminta on suunniteltu ympäristöarvot huomioiden. Tavoitteenamme on saavuttaa tulevaisuudessa ympäristösertifikaatti, jonka periaatteisiin tulemme sitoutumaan. Tulemme pitämään jättämämme hiilikavionjäljen pienenä muun muassa panostamalla fossiilittomaan energiaan, energiatehokkuuteen, hävikin vähentämiseen, tarkasti valikoituihin rehun- ja tavarantoimittajiin. Toimimme hevosten hyvinvoinnin ehdoilla, niiden lajityypilliset tarpeet huomioiden, kokemustamme uusimmalla tutkimustiedolla päivittäen. Meillä hevosten ja ihmisten välinen kunnioitus on molemmin puoleista.

Wesundan henkilöt

Wesundan henkilökunta tulee koostumaan monipuolisesta ja sitoutuneesta tiimistä, jossa työskentelee tallimestari, hevosenhoitajia, hevosen kuntoutus- ja ratsutuspalveluihin sekä valmennuspalveluihin erikoistuneita ammattilaisia. Jos olet kiinnostunut olemaan osa meitä, ota rohkeasti yhteyttä.

Heidi Taipale

Perustaja ja toimitusjohtaja

IIIK-kouluratsastustuomari

SRL I-tason valmentaja

Kanta-Hämeen Ratsastajien varapuheenjohtaja

Hevosten omistaja ja kasvattaja

Kilpaileva kouluratsastaja

Hevosurheilumanageri

Minna Uronen

Pääratsuttaja ja – valmentaja

Ratsuttaja (Bereiter, FN)

Ratsastuksenopettaja (AT)

Valmentaja (AT)

Ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinto

(valmistuu vuonna 2024)

Veronika Kiisk

Tallimestari

Hevosenhoidon moniosaaja

Tallipalvelun ammattilainen