Talli

Kouluratsastuskeskuksen sydän on 40-paikkainen ratsutalli, jossa kouluratsut asuvat. Rakennus on tehty Horsemanin vahvoista betonielementeistä.

 

Tallista on suora kulku sisäkautta maneesille ja rakennuksen edessä avautuvalle ulkoratsastusareenalle. Neljä metriä leveät käytävät ovat kumitiilellä varustettu.

 

Tallissa on oma kengitystila, eläinlääkärin huone pakkopilttuulla, loimihuone ja -pesula sekä kuivatustilat, rehuhuone, tavaransäilytystilaa, pikku pyykkilä, kahvio- ja loungetila, toimistotilaa, wc ja suihkuhuone.

Karsinat

Karsinat ovat isoja, valoisia, Röwer & Rübin Hamburg-mallin karsinaelementeillä varustettu. Jokaisessa karsinassa on avattavat ulkoikkunat, josta hevoset voivat katsoa ulos. Karsinoissa on kumimatot.

 

Heinätin-heinäautomaatit annostelevat tasaisen väliajoin heinäannokset aina yö- ja aamutunteinakin. Tallissa on myös kiinteän väliseinän omaavia paikkoja mm. oreille.

Hoito- ja solariumtilat

Tallissa on erillinen hoitotila hevosen kuntoon laittoa ja liikutuksen jälkihoitoa varten. Hoitotilassa on kolme solariumpaikkaa ja kolme pesukarsinaa.

 

Hoitotilaa voisi kuvata olohuoneeksi, jossa voit nauttia kupin kahvia hyvässä seurassa samalla kun hevosesi nauttii solariumista.

Satulahuone

Haluamme, että kauniit satulat ja suitset saavat arvioisensa paikan. Satulahuoneessa on jokaiselle karsinalle tilava varustekaappi, kaksi suitsitelinettä ja yksi satulateline.

 

Tilassa on lisäksi varusteiden pesupisteet.

Päämaneesi

Wesunda Arena on valoisa, tilava, lämmitetty kouluratsastusmaneesi. Ratsastusalue on suuruudeltaan 26mx70m. Ratsastuspohjana on OTTO Sport.

 

Lyhyellä sivulla on lounge katsomo ja pitkällä sivulla on 250 hengen pääkatsomo. Toisella pitkällä sivulla käytävä, joka vie juoksutusympyrään, ulkoratsastusareenalle sekä takapihalle.

 

Maneesin etuosasta kohoaa kaksikerroksinen klubirakennus. Alakerran tilassa on mm. keittiö-, kahvio- ja ruokailutilat, myymälä, wc- ja sosiaalitilat, kilpailutoimisto- ja kuuluttamo. Yläkerrasta löytyy mm. tilapäismajoitustilat, saunaosasto, kuntosali, luentotila.

Juoksutusympyrä

Röwer & Rubin katettu 20m halkaisijaltaan oleva juoksutusympyrä on tarkoitettu hevosten juoksutustyöskentelyyn ja pyöröaitakäsittelyyn. Ympyrään on pääsy suoraan maneesista sekä myös ulkokautta.

Ulkoratsastusareena

Aidattu ja valaistu OTTO Sport -pohjalla varustettu ulkokenttä on alueen keskiössä maneesin ja tallin edessä. Ratsastusala on kooltaan 55m x 70m ja mahdollistaa kaksi täysipitkää koulurataa tuomareineen.

 

Kentälle on suora pääsy tallista sekä maneesista.